Feed on
Posts
Comments

Inga pedaler

I måndags var det äntligen dags för en av mina två pedalvagnstjänster. Jag hade sett fram mot detta i minst en vecka så när det rullar in en M32:a på hållplatsen var det nära att jag hoppade i kanalen :-)

Nåja, vagnen visade sig gå över förväntan för att vara en M32:a så arbetsdagen blev uthärdlig ändå, men det hade varit roligare med pedalvagnar!

M32 416 i motljus på Varmfrontsgatans avstigningshållplats.

Efter min rast blev det ännu en M32:a, också den bland de bättre. Kollegan meddelade att något hänt vid Wawrinskys plats, där trafiken var stoppad i båda riktningar. Det visade sig sedan att det var en 11-årig flicka som sprungit ut framför en pedalvagn på linje 7. Hon klarade sig men vårdades för allvarliga skador enligt GP.

Under de följande två timmarna inträffade minst 5 stopp till som blev så långvariga att trafiken fick ledas om.
-En buss havererade vid nordstan riktning Hisingen och linje 6 fick ledas om via Lilla Bommen. Dessutom försökte man backa loss en 24-meters buss som blockerade bilkörfälten mot Centralen. Backandet gick sådär, bakersta delen gick åt vänster och mitten åt höger. Bussen kom i alla fall så långt att den inte längre blockerade för bilarna.

-Det var även stopp vid Ullevi Norra riktning mot stan vilket gjorde att linje 1, 3, 6 och 8 fick köra vi länken och snabbspåret till Centralstationen där 6:an och 8:an vände runt Eggers och körde tillbaka mot Ullevi Södra medan 1:an och 3:an kunde fortsätta ordinarie väg därifrån.

-Nästa stopp var vid Lilla Bommen där en buss havererat, riktning mot Brunnsparken tror jag vilket gjorde att linje 5 och 10 fick köra via Nordstan.

-Det enda stopp som berörde mig, som körde linje 11, var ännu en buss som havererade vid Domkyrkan i riktning mot Brunnsparken. Linje 1, 2, 6, 9 och 11 fick köra via Valand och Avenyn.

Precis när man trodde att allt äntligen lugnat ner sig för dagen så körde en buss (?) in i ett staket vid kurvan ut mot snabbspåret vid Polhemsplatsen vilket gjorde att linje 4, 7 och 11 fick köra via Ullevi och Redbergsplatsen mot Gamlestadstorget medan staketet plockades bort från spårområdet. Men då var jag påväg åt andra hållet så jag klarade mig.

Den linje som drabbades värst under denna kaotiska eftermiddag var linje 6. Kan inte ha varit allt för roligt för kollegorna som körde den. Under större delen av kvällen såg man sexor i täta klungor…
  Själv klarade jag mig med en försening på som mest 8 minuter och det får man väl vara nöjd med efter omständigheterna.

M32 426 på Saltholmens avstigningshållplats

Efter en arbetsdag som denna var det riktigt skönt att sätta sig i ett skönt tågsäte dagen därpå med siktet inställt på Stockholm och kollektivtrafikmässan. Vi hann faktiskt rulla ända till Skansen lejonet innan vi fick höra i högtalarna att ett havererat tåg stod i vägen framför oss…
   Mer om Stockholmsresan i ett annat inlägg!

(Detta inlägg uppdaterades lördag 30 oktober kl 11.14)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.