Feed on
Posts
Comments

Priskrig

I vår personalmatsal på Göta källare finns tre automater. En kaffeautomat, en varuautomat och en läskautomat. De första två sköts om av ett externt automatföretag medan läskautomaten drivs av en av spårvägens fritidsföreningar som använder hela vinsten från automaten till en stuga i Skatås som föreningen förfogar över.

I läskautomaten har läsken kostat 10:- burken de senaste åren medan varuautomaten inte sålt läsk alls vad jag sett. Men nu är plötsligt varuautomaten full med läsk för bara 8:- burken.

Frågan är nu om fritidsföreningen skall kontra och gå under priset i varuautomaten. Fast då måste de sänka till 5:- eftersom automaten inte accepterar enkronor och då lär det inte bli så mycket pengar över till stugan i Skatås.

Skall bli spännande att följa utvecklingen…


I denna automat kostar läsken 8:-

Medan denna 5 meter närmare spårvagnsförarnas bord tar 10:-

3 Responses to “Priskrig”

  1. Carl Eric skriver:

    Givetvis så tar man ju fritidsföreningens automat så man stödjer en god sak! Och så slipper man släpa runt på en massa mynt! ;-)

  2. Ola S skriver:

    Jo, så hoppas jag ju att man tänker. Fast de där två kronorna man får över i den billigare automaten, de räcker ju precis till en kopp kaffe!

    Själv har jag ju aldrig någonsin köpt läsk på jobbet. Tycker inte det känns så nyttigt, men det är klart. Kanske skulle köpa en burk för den goda sakens skull!?

    /Ola

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.