Feed on
Posts
Comments

Olycksalig omläggning

Igår körde jag linje 1 under sista passet. Just som jag skulle avgå från Östra Sjukhuset för att köra en sista tur ner till Tynnered innan jag skulle in i hallen och gå hem plingade det till i radion och TLI meddelade att pga en olycka kunde inga spårvagnar trafikera mellan Ullevi Norra/Södra och Centralstationen.

Istället fick jag köra Skånegatan ner mot Korsvägen, svänga vänster mot St: Sigfrids Plan, vända där, köra tillbaka ner till Korsvägen och fortsätta därifrån mot Avenyn och Brunnsparken där jag svängde vänster innan jag var på rätt spår igen. På grund av detta passerade jag både Gothia-discot vid Scandinavium (massa folk) och Liseberg (massa folk båda gångerna) för vilka jag försökte redogöra vilken väg jag skulle köra.

Det gick så där. Vid Liseberg (mot St: Sigfrids Plan) kom ett gäng Gothia-ungar, troligtvis från Spannien,  springande och och frågade efter något jag tyckte lät som Linnéplatsen, dit jag ju var på väg. De åkte med mig kors och tvärs genom stan till Hagakyrkan då de skickade fram en som tydligt kunde säga ”Redbergsplatsen”. Fick förklara att de skulle gå över på andra sidan och ta vagnen åt andra hållet istället. Men de fick ju se mycket av vår vackra stad i kvällsbelysning i alla fall :-)

23 minuter sen hann jag bli innan jag var på rätt spår vid Brunnsparken igen. Och då hade jag dessutom blivit omkörd av 1:an bakom mig som hade kunnat köra den vanliga vägen från Ullevi Norra. Efter att ha rådgjort med TLI kom vi fram till att jag ändå skulle köra hela vägen ut till Tynnered eftersom jag hade folk ombord som sagt att de skulle dit. Det hade inte varit schyst att be dem att gå av vid Frölunda Torg och hänvisa till nästa 1:a som kom 15-20 minuter senare.

Jag kom till Opaltorget 28 minuter sent, men kunde där köra om 1:an framför genom att välja 7:ans spår. Sedan var det bara att dra på genom natten. Kom in till hallen 15 minuter sent, just som det blev tillfälligt uppehåll i regnandet så att jag kunde cykla hem.

Enligt GP berodde olyckan som orsakade omläggningen på att en bilist körde mot körriktningen in i en spårvagn. Suck. Hoppas kollegan klarade sig i alla fall. Länk till GP!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.