Feed on
Posts
Comments

Blåsigt

Idag har jag varit fullkomligt ledig. Det enda jag har kört är bil, visserligen med takräcke och en stor möbel på det, -så det blev lite vingligt i blåsten, men det var på förmiddagen innan det tog i ordentligt.

Strax efter kl. 18 slocknade större delen av Göteborg, men de flesta fick tillbaka strömmen efter tio minuter. Tydligen var det även strömlöst för spårvagnarna, och när strömmen kom tillbaka krånglade tydligen växlarna. Det var bara början…

Jag har under kvällen med stigande förvåning (och viss förnöjdsamhet med tanke på min ledighet) följt mina stackars kollegors umbäranden på Facebook, via G-P samt Västtrafik.se. Som jag förstått det har följande hänt:

  • – En vagn har spårat ut i Härlanda, på väg in i slingan, vilket stoppar trafik till Östra Sjukhuset och Kålltorp. Enligt Västtrafik räknar man med att trafiken är igång igen vid 06.00 i morgon bitti. Bild på GP.se
  • – Det är också stopp i trafiken upp till Angered, oklart varför, men här säger Västtrafik att trafiken inte beräknas komma igång förrän kl. 10.00 i morgon.
  • – Luftledningen har ramlat ned vid Jaegerdorffsplatsen vilket gör att inga spårvagnar kan trafikera mellan Stigbergstorget och Ostindiegatan. Här anger inte Västtrafik någon tid för trafikstart. Bild på GP.se
  • – Dessutom är det strömlöst inne på Vagnhallen Majorna, oklart om det beror på den nedfallna ledningen vid Jaegerdorffsplatsen eller inte.
  • – Det går inte heller att ta sig in eller ut från Vagnhallen Rantorget eftersom det först var ett ledningsras utanför Gårdahallen som sedan avlöstes av en polisavspärrning på grund av några fallfärdiga byggnadsställningar.

Sammanfattningsvis går det alltså inte att ta sig in eller ut från någon av vagnhallarna vilket ställer till det för alla kollegor som skulle ha kört in sina vagnar för länge sedan. Det verkar som om flera stycken helt enkelt cirkulerar runt eller ställer upp sig där de inte är i vägen för tillfället i väntan på att någon av hallarna skall bli trafikeringsbara.

Om hallarna fortsätter att vara avskurna från spårvagnsnätet antar jag att det kan bli ganska struligt att sätta ut vagnarna i trafik igen i morgon. Vagnarna kommer att vara på fel ställen i fel ordning eller helt enkelt vara kvar på stan. Jag vet att man någon gång har använt spåren på Skånegatan som uppställningsplats för vagnar när det inte gick att komma in på Rantorget.

I morgon skall jag vara reserv från kl. 16. Hoppas allt ordnat upp sig då så att det blir en lugn och skön arbetsdag…

Några länkar till artiklar om ovädret:

GP: Stopp i spårvagnstrafiken

GP: Kollektivtrafik med problem

Vasttrafik.se -Trafikförändringar

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.