Feed on
Posts
Comments

Nördtur med M25 606

Den 14 november, exakt en månad sedan, var jag och min kollega Alex ute och rastade en av Ringliniens M25:or på stan. Alex får, till skillnad från mig, köra M25 eftersom han gått en liten extra utbildning i just ämnet M25 hos Ringlinien. Själv får jag än så länge bara stå bredvid och dregla, men förhoppningsvis får jag också utbildning på dem nästa år.

Kunskap mår ju som bäst när den används och alltså var vi, eller rättare sagt Alex, tvungen att hämta en M25:a i Vagnhallen Gårda och köra runt på stan lite planlöst några timmar bara för att kolla om han kom ihåg hur man gör. Och själv var jag ju tvungen att åka med som moraliskt stöd (och växelläggare). Att det är jäkligt roligt att köra/åka runt i stan med en helt egen spårvagn hade absolut ingenting med saken att göra. Alex var tvungen att få lite vagnskännedom. Sådeså :-)

När jag skrev att vi körde runt planlöst ljög jag lite eftersom vi var tvungna att skicka ett fax (jojomensan, det finns faxar kvar där ute!) till TLI och tala om exakt vilken rutt vi tänkt köra för att de skall kunna ha koll på vart vi är. Alltså var vi tvungna att ha ett litet sammanträde innan vi lämnade GX för att bestämma vart vi skulle åka. Vi bestämde oss för att köra via Chalmerstunneln till Linnéplatsen och därefter följa nya linje X:s sträckning via Annedal till Mariaplan via Vagnhallen Majorna och sedan tillbaka till Linnéplatsen via Bangatan och Annedal. Därefter körde vi till Marklandsgatan där vi vände och satte kurs mot Östra Sjukhuset via Chalmers och Skånegatan för att sedan köra raka vägen in i hallen därifrån. En lagom liten tur alltså. Här nedan följer några bilder (Klicka på dem för att se dem i större format!)

M25 Är en mycket trevlig vagn och väldigt skön att åka med. Rekommenderas varmt om man vill resa kungligt genom stan med ett större sällskap t.ex. (eller extra kungligt om man vill resa själv). Vagnen går att hyra med förare från Ringlinien. Gå in på www.ringlinien.org för mer information.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.