Feed on
Posts
Comments

Linjebyten…

Här kommer ett litet bildinlägg, tyvärr fotograferat med min mobil men ändå…

Vissa dagar sitter man och skumpar på en kort linje som linje 2 eller 10 och kör och kör men kommer ingenstanns. Men vissa andra dagar hinner man köra genom minst halva spårvägsnätet:

M31 325 som linje 4 mot Angered i Mölndal

 Dagen började med att jag tog över en 4:a på Centralen som jag körde ut till Mölndal där jag vände kosan mot Angered.

M31 325 som linj8 mot Frölunda Torg i Angered

 Uppe i Angered var det dags för dagens första omskyltning. Nu blev jag en 8:a mot Frölunda Torg. Efter att ha vänt i Frölunda och återigen blivit en 4:a i Angered gick jag av vid Centralstationen för att ta rast.

M31 352 som linje 1 mot Tynnered vid Östra Sjukhuset

 Efter rasten tog jag över en 1:a mot Östra Sjukhuset. Efter vändning vid Östra satte jag kurs mot Tynnered…

M31 352 som linje 7 mot Bergsjön vid Opaltorget

 …där vagnen blev en 7:a mot Bergsjön.

M31 352 som linje 11 mot Saltholmen vid Komettorget

 Uppe i Bergsjön var det dags igen. Nu skyltades vagnen om som en linje 11 mot Saltholmen. Nu började det bli lite jobbigt att hålla koll på vart man var på väg. Hade någon kommit fram och frågat om vagnen gick till Heden så hade jag antagligen sagt ja ;-)

M31 352 som linje 9 mot Angered på Saltholmen

Jag lyckades i alla fall ta mig till Saltholmen där det var dags att byta till linje 9 mot Angered. Hade jag kört hela vägen upp till Angered så hade ju cirkeln varit sluten men istället slutade jag för dagen vid Centralen. Lätt förvirrad.

(Och för er som undrar så är det en dator, iTid kallad, som sköter skyltningen av vagnarna, i alla fall på M31 och M32. På pedalvagnarna måste vi gå runt och veva fram rätt nummer, men oftast går inte pedalvagnarna på omlopp som byter linje under dagen).

One Response to “Linjebyten…”

  1. peter skriver:

    mm det är svårt att hålla koll på vilka linjer man ska köra

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.