Godisautomaten
Bilden till höger föreställer den godisautomat som jag byggde (eller konstruerade om man så vill) som ett skolarbete sista året på gymnasiet

Man kan fråga sig hur man överhuvudtaget kommer på tanken att bygga en godisautomat som projektarbete (eller årsarbete) när man har så mycket annat att välja på. I mitt fall så hade jag grubblat länge på vad jag skulle ägna mig åt, de få idéer jag fick förkastades nästan omedelbart (dvs. inom 2½ minut så att jag inte skulle bli allt för fäst vid någon av dem). I slutet av april skulle min klass inför publik (som var där för att titta på presentationen av det gångna årets arbeten) förkunna vad vi skulle arbeta med fram till nästa presentation om ett år. 
Jag hade ännu i slutet av mars ingen aning om vad jag skulle säga på den där presentationen men följde ändå med familjen till vår s.k. sommarstuga  för att elda lite i vedspisen och sitta i gungstolen i vardagsrummet och titta ut på björkarna i trädgården. Kanske filosofera lite över en björks liv, känner de av kylan och vill in i spisen precis som... Och där, mitt i en helt annan tanke, sittandes i vår halvantika gungstol, kommer ännu en idé från min ansträngda hjärna, -bygg en godisautomat som årsarbete!
Oturligt nog låg det ett anteckningsblock och några pennor i närheten och innan det gått mer än 2½ minut låg det en skiss på mitt kommande årsarbete på bordet framför mig. Nu var det försent att förkasta idén, det var bara att kapitulera och skissa vidare...

Hur det gick kan man läsa i den skriftliga delen av mitt arbete, automatdagboken, som exklusivt ligger som pdf-fil på denna webbplats!

Klicka här för att läsa den!

(Om du inte har Adobe Reader bör du förståss klicka här först och ladda ner samt installera det!)